Flyttstädning Helsingborg

Din professionella städfirma i Helsingborg
Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Vår städfirma kan även erbjuda våra städtjänster i följande städer

Så blir du av med mögel på parasoll

Parasoller är en av de där sakerna som vi packar ihop och stoppar bort under vintern bara för att ta ut dem till våren och upptäcka att de blivit angripna av både mögel och rost. Men misströsta inte, många av dessa kan tvättas med okomplicerade medel och lite vanlig tjurighet. Det mest uppenbara är först och främst att se till att ditt parasoll är rent och helt torrt innan du ställer bort det för förvaring under vintermånaderna. Det är också en bra idé att investera i ett fodral. Detta håller smuts och damm borta och förhindrar att det får fäste i ditt rena parasoll och sedan leder till oönskade överraskningar då du tar fram det till sommaren.

Skydda ditt parasoll från mögel och rost

så blir ditt parasol fritt från mögel och rostNär du tar ut det ur förrådet så kolla genast över om det visar några tecken på mögel eller rost. Om du anser att det behövs fräschas upp lite kan du enkelt rengöra det, och få det att se fantastiskt ut igen. Börja med att skydda det från marken genom att lägga ut plast eller en presenning som du kan inhandla på de flesta byggvaruhus. När detta är gjort kan du lägga ner ditt uppfällda parasoll och sedan spruta av det med tärdgårdslangen med en mjuk stråle. Därefter fyller du upp en hink med varmt vatten och en liten mängd milt rengöringsmedel. Om du vet tillverkaren av ditt parasoll är det alltid en bra idé att kolla med dem vilket rengöringsmedel som de rekommenderar. Kom ihåg att det alltid är bättre att göra fel genom att ta för lite rengöringsmedel snarare än för mycket, då detta kan fläcka eller förstöra vissa material. Ta sedan en mjuk svamp eller borste och börja rengöra parasollet med rengöringsmedlet från hinken. Då du har borstat av och rengjort hela parasollet se till att du sköljer av det ordentligt. Låt det stå uppfällt så att det verkligen torkar ordentligt.

Att ta sig tiden att rengöra sitt parasoll kommer att öka livslängden på det och låta dig dra nytta av din investering sommar efter sommar. Många förstår inte hur enkel det är att underhålla ett parasoll och slänger många gånger bort det då lite rengöring istället skulle ha gjort susen och fått det att se nytt ut igen. Den lilla fodralinvesteringen är inte bara intelligent för att förvara ditt parasoll ordentligt, utan fungerar också som ett skydd mot solblekningar och regn under våren och sommaren. Om du lägger in det i fodralet och skyddar det på detta sätt när du inte använder det, så ökar det också på livslängden på parasollet. Du kan köpa fodral i många olika storlekar och färger så du kan med lätthet få det att passa in i din nuvarande dekor och samtidigt se riktigt snyggt ut.

Att ta dig lite tid till att skydda dina saker på uteplatsen kan verkligen spara dig pengar i det långa loppet, och dessutom få dem att fortsätta se fantastiska ut år efter år. Om du har några frågor om hur du tar hand om dina uteplatsmöbler så kan du alltid kontakta tillverkaren för att få reda på hur eller för att försäkra dig om att du gör det på rätt sätt.