Hemstäd – Så gör du städningen hemma roligare

Hemstäd hemma kan vara tråkigt eller så kan det vara kul. Men om det är ett vanligt inslag i ditt dagliga liv så varför inte göra hemstädningen roligt?

Ett av de bästa sätten att göra detta till en rolig upplevelse är med musik, vänner och en flexibel attityd samt ett belöningssystem. Att städa kan kännas otacksamt och monotont eller så kan det vara roligt helt enkelt.

Städning hemma – så gör du hemstäd kul

  • Musikidéer: vissa fotstampsinspirerande låtar kan få vem som helst att känna sig mer levande och energifylld, eller hur? Men kanske inte valet av en valsmelodi så länge som du inte vill glida runt med din skurmopp som partner. Musik som är energigivande, dansant och har en bra takt är perfekt. Några låtförslag kan vara från Jimi Hendrix, med hans låga röst och skickliga gitarrspel. Foxy lady – se till att få huset städat! Eller kanske lite Donna Summers, Cher, Rolling Stones eller Beastie Boys. Ta på dig dansskorna och ha lite kul.

Hemstäd med vänner

  • Vänner: allt är roligare delat med andra, eller hur? Ja, vanligtvis i alla fall. Några sätt att få vänner att delta i din städning är att göra en utbytesstädningsmaraton. Exempelvis så kan fyra vänner gå ihop och rotera mellan huset de städar tillsammans. Åtta händer kommer göra jobbet snabbt genom att dammsuga, damma, skrubba och byta sängkläder. Vilket bra sätt att höra det senaste skvallret samtidigt som man städar. En annan idé är att ha en städfest. Bjud in alla dina vänner att ta med sitt egna städmaterial och produkter till ditt hem där du i utbyte bjuder på drinkar och snacks när allt är färdigstädat. Eller ännu mer kul, ha en maskerad i ”hushållerska och butler”-tema. Alla måste klä ut sig som hushållerska eller butler och sedan städa hemmet i sina utklädningskläder. Att ta foton som man framkallar av gästerna när de städar som sina nya karaktärer kan vara roligt att erbjuda som souvenirer.

Städattityd

  • Ändrad attityd: Detta är en övning i uppskattning för städning. Ta dig en titt runt om i ditt hem och notera alla de underbara bekvämligheter som du har att njuta av i ditt hem. Ta tag i städmaterialet och buga dig inför var och en av sakerna samtidigt som du tillber det på passande sätt. ”Åh, kära badkar, tack för att du tillåter mig krypa ner i underbart badvatten varje kväll för att skölja bort min stress”. Skrubba sedan rent det. ”Åh kära köksbord, tack för att du håller upp alla mina tallrikar fulla med mat”. Polera det sedan. Ja, du fattar. Dessutom när ett hem är städat så är chanson större att de som bor där kommer att älska det och vara mer tacksam för det. Tacksamhet och en bra attityd gör underverk.
  • Belöningssystem: ett av de enklaste sätten att motivera dig själv är med ett belöningssystem. Detta är som att träna din valp att bli rumsren eller lära dina barn att städa upp på sina rum. Valpen får ett gott ben och barnen får spela Tv-spel. Detta uppmuntrar dem till ett bra beteende. För att kunna belöna din innersta städare så gör en överenskommelse med dig själv. Du kan tillexempel varje timme då du städat ge dig själv något gott såsom choklad eller belöna dig med en bra TV-show. När du har städat hela huset så kan en pedikyr eller en middag ute på restaurang vara passande.

Om dessa förslag inte skulle hjälpa di kan du kontakta vår städfirma i Helsingborg och låta våra erfarna städare fixa det till ett billigt pris.