Rätt flyttkartonger för flytten

Du har hittat ett nytt ställe att bo på, du har hyrt flyttbilen och du har bestämt ett datum för flytten. Det sista du behöver göra nu är att köpa rätt flyttkartonger för dina saker. De flesta personer tror att vilka gamla flyttlådor som helst fungerar. Så länge de har rätt storlek för att få plats med sakerna, stora som små. Men detta är inte sant. För att få en bra flytt så behöver du köpa flyttkartonger och annat material som kan se till att inget blir skadat, går sönder eller förstörs medan det packas, packas upp eller under själva transporten. Även om du bara ska flytta några kvarter så måste du ta dig tid att köpa de rätta flyttlådorna.

Att köpa rätt flyttkartonger och att packa dem rätt

När du letar efter starka och hållbara flyttlådor så bör du kontakta flyttfirmor för att höra vad de skulle rekommendera. Du kan också hitta flyttlådor på nätet eller från företag som hyr ut flyttbilar. Hör med det du själv bokat med. Ha i åtanke att många gånger om man anlitat en flyttfirma så täcker deras försäkring inte de lådor som du själv packat. Och kan i vissa fall vägra att flytta föremål om lådorna är felpackade. Kontakta din flyttfirma idag för att få mer information.

Du kommer till exempel förmodligen att behöva dessa typer av flyttlådor för din nästa flytt:

  • Boklådor
  • Kartonger med insatser
  • Garderobslådor
  • Kartonger för speglar
  • Generella flyttlådor

Lasta flyttlådor i en flyttbil

Om du planerar att lasta och lasta av flyttbilen själv, så se till att du inte packar kartongerna för tunga. Detta kommer bara att göra det svårare att flytta när det är dags för det och du kommer inte vilja sätta dig själv i den situationen. Om du använder en flyttfirma och får lådor från dem men packar själv, så berätta för dem hur många rum du behöver packa ner och de bör kunna ge dig det rätta antalet med flyttlådor. Om du har föremål som kräver extra inslagning eller med udda mått. Se till att du berättat det för din flyttfirma i förväg så att de kan ta med sig de rätta flyttlådorna.

Att flytta kan bli mycket enklare om man har det rätta materialet. Flyttkartonger som skyddar dina saker, tejp av bra kvalité, markeringspennor och skyddsmaterial till att packa är det du behöver gör att du får en framgångsrik flytt. Om du inte kan lyfta tunga lådor, eller inte har tid att packa lådorna på rätt sätt, överväg då den extra utgiften för att låta flyttfirman packa åt dig. Detta kommer ge dig sinnesro och också skydda dina mest värdefulla ägodelar från skador under flytten.

Om du använder dig av flyttfirman så drar du också mer nytta av deras flyttförsäkring som kan hjälpa dig att byta ut ett föremål om det går sönder under flytten. Även fast att saker går sönder är mer ett undantag än regel, så kan olyckor inträffa.

Flyttstäd Helsingborg ger Dig smarta städtips inför flytten